кликнете на образа за да гледате видеото


Global Peace Tour

United Nations

World Summit

Character Education

Peacemakers

MEPI
gravatar

Егоизма вреди


Анти-Егоизъм
:
ЛЮБОВТА-ИЗВОР НА ЩАСТИЕТО

Изследване показва, че егоизма съсипва здравето ни, както и радоста от взаимоотношенията с другите. Ако мислим за щастието на другите вместо за своето, сме много по щастливи, свободни и здрави.

Истинското щастие се създава във връзката с другите. Това е така, защото нуждата за даване и получаване на любов е в основата на преживяването на истинска радост. А любовта също се преживява само във връзка с другите... като братя и сестри, като съпруг и съпруга, и като родител и дете. Всички тези взаимоотношения са в центъра на щастието... и в тези взаимоотношения ние прежияваме Бог субстанциално в живота си.

Най-могъщата сила:
Любовта е най-голямата и могъща сила във вселената и е извор на живота и щастието, според Д-р Мун. Любовта е причината защо Бог е сътворил всичко. Той е копнеел да има обект на който да дава любов и от който да получава любoв. Той е копнеел ние, неговите деца, да създадем един свят на любов, разбирателство и харнония, където нашите творчески способности да реализират по уникален и неотразим начин красотата, доброто и любовта.

Истинската любов е дух на служене. Тя носи мир, който е коренът на щастието. Ако егоистичната любов е маска на желането партньора да живее за теб, то при истинската любов е обратното. Тя не носи такава поквара, а напротив, истинската любов дава, забравя, че е дала и продължава да дава непрестанно. Истинската любов дава с радост и е саможертвена любов. Обратното, фалшивата любов използва партньора за своя изгода. Истинската любов е вечна и непроменлива, докато егоистичната любов е временна и нетрайна и носи само разочарования.

Нищо не може да се сравни, учи Сан Мьон Мун, със стойността на истинската любов. Тя има силата да премахне всички бариери създадени от егоизма на хората. Дори националните граници, както и расовите и религиозните бариери. Само тя може да създаде идеалния свят за който всички мечтаем. Истинската любов е задължително изискване за влизане в Небесното Царство.

Егоизмът: Корен на злото
Егоизма унищожава любовта. Любовта е могъща сила, но ако се злоупотреби с акта на любовта, тя се превърща в най-разрушителната сила. При злоупотреба с нея се получава разрушителна сила, която причинява неописуеми раздразнения, разочарования и страдания. Злоупотребата със сексуалната любов разбива основите на семейството, което е основата на обществото. Разбива доверието и характера, сърцето и съвестта на младото поколение.

Никога не е имало идеално общество, защото никой досега не е открил начин да преодолее сексуалната аморалност започната от първото човешко семейство. Да не забравяме че след зоупотреба те прикриха не ръцете или устата си, а точно сексуалните си органи. Да не забравяме, че всички могъщи цивилизации в историята са били унищожени не от външна сила а поради вътрешна сексуална аморалност. Да не забравяме, унищожителните последствия за семейството и обществото след Сексуалната Революция.

Идеалният свят на мира:
Свят на мир, хармония и любов може да се изгради само когато обществото се изпълни със здрави, изпълнени с истинска любов, семейства в които децата по естествен начин ще развиват съвестта си, както и добър характер и способност да обичат и живеят за другите. Така социалните проблеми, като разводи, омраза, корупция, наркотици и т.н. естествено ще изчезнат.

Корупцията в света е просто изява на корупцията в душите. Промяната на едни корумпирани лидери с други никога в историята не е довела до разрешаване на проблема. Нужна е вътрешна революция в сърцата и съвестта на хората. Младите хора са тези които ще променят света, и ако те получат морално водене и образование спомагащо ги да изградят здрави семейства, светът на мир и хармония ще може да стане реалност.


Подкрепете усилията на Семейната Федерация за Световен Мир и Обединение в усилията за изграждане на такъв свят на мир без бариери между хората. Разпространете тази идея, станете участници в международни проекти и семинари.
-
Свържете се с нас за повече информация:
Посолство на Мира, Ул. Г. Бенковски 25, София. Тел: 02/ 983 2148
Семейната Федерация е НПО със специален статут в ООН. Отдадена на образование на характера, семейните ценности, проекти за диалог и помирение между културите, расите, и религиите.

Прочетете в други страници:

.

Свържете се с нас за повече информация:

църква на обединението, обединителна църква, сун мюнг муун, империята на мун, силата на мисълта думите любовта, мотода силва, гледане на ръка

Семейна Федерация
За страницата

Други сайтове


За контакт

FFWPU, Семейната Федерация е неправителствена организация със специален статут в ООН.






  • Not all articles are redacted yet!