кликнете на образа за да гледате видеото


Global Peace Tour

United Nations

World Summit

Character Education

Peacemakers

MEPI
gravatar

Семейна партия

.

Д-р Муун прави политическа партия в Южна Корея
Новинар, 2003-03-11

Южнокорейския религиозен лидер, д-р Сан Мьон Муун , признат още за шампион на миротворството и междурелигиозния диалог, обяви вчера, че създава собствена политическа партия, съобщи ИТАР-ТАСС.

"Семейна партия" или в по-дълбоко значение, "Партията на Бога, мира, обединението и дома" е вече част от политическия живот на Южна Корея. Нейната основна цел е да се бори за мира и обединението на Корейския полуостров. Съюзът не желае политическа власт и няма да представи свои кандидати на следващите парламентарни избори.

Някои считат Сан Мьон Мун за основател на Секта други за нов месия, но учението му има над 10 млн. последователи в света. Над 400 млн. са преброените от организацията му участвали в Международните, междурелигиозни и междурасови брачни церемонии организирани от него под надслов, "Световен мир чрез истиснки семейства". Участниците обещават да се обичат истински, изградят любящи семейства, и възпитат децата си в любов към всички хора отвъд религия, националност, раса или култура.

Д-р Муун възнамерява да създаде световен фундамент за установяването на Световен мир и премахването на бариерите между хората. За целта той е основал мрежа от организации обхващащи всички свери на човешкия живот. Основен интерес за него представляват спорта, изкуствата и туризма, като основа на културата. Той е познат още и с огромната си медиина империя, част от която са в. Вашингтон Таймс и Юнайтъд Прес Интернейшънал.

Според много източници той е най-ключовата фигура в идеологическата победа над Комунизма. По тази причина той е обект на прицел и фалшиви обвинения от множеството бивши и настоящи протежета на Марксизма по свта. В България яростната критика срещу уж "сектата" му започва след Анти-комунистическа конференция организирана от последователи през 1991г.

За разлика от медииния изкривен образ на "секта", "сектата" или "църква", движението на д-р Муун представлява мрежа от Неправителствени организации, основните от които са със специален статут в ООН. В последните години се наблюдава и невероятно признание на усилията му за мир от страна на хиляди християнски пастори.

Д-р Муун основава организация за победа над Комунизма и обучава милиони за заплахата от тази безбожна идеология, Марксизма, и тактиките на Комунистите. Приносът на Сан Мьон Мун за рухването на Комунизма чрез основания от него Вашингтон Тайс е също общопризнат, и често заявяван дори лично от През. Рейгън и от първия му съветник Александър Хейк. Това ясно обяснява яростната аттака срещу движението му у нас.

А да заявиш, че някой е секта, или сектата на този и онзи е просто специално създаден манипулационен метод използван най-вече от комунистите. Страхът от сектите обаче е неоправдан, освен ако не говорим за сектата на управляващите. Най-сериозния проблем е как да се избавим от крадливостта и корупцията на политиците, и д-р Муун явно е решил да намери разрешение дори и на този проблем.

Вашингтон Таймс е най-цитирания вестник в САЩ който е уважаван точно заради обективността си и факта, че многократно и директно разкрива корупцията на управляващите. Сега д-р Мун основава семейна партия която явно поставя в центъра на политиката си не друга, а семейството. Неговата партия не цели политическа власт, а да спомогне обединението, хармонията между съществуващите партии и по-ефективно насочване на техните усилия в разрешаването на обществените проблеми. Д-р Муун възнамерява също да постави модел който да показва какви трябва да бъдат истинските политици, не търсещи личните интереси, а всеотдайни както е родителя към децата си.

Лидерите на Северна и Южна Корея се срещат благодарение на д-р Муун

Лидерите на Северна и Южна Корея успяха да се срещнат благодарение не на друг, а на преп. д-р Муун. Това бе съобщено както от западните така и от нашите медии. Срещата състояла се в столицата на Северна Корея Пхенян, бе напълно поверена на д-р Муун от самото правителство на Южна Корея.

Така през 2000 г. се състоя историческата среща между лидерите на двете страни, която доведе до невиждано помирение между Северна и Южна Корея. Севернокорейския лидер Ким Чен Ир се срещна с тогавашния южнокорейския президент Ким Дае Джунг в атмосфера на мир и разбирателство с помоща на "Малките ангели". Малките ангели е танцова група от училището по изкуствата основано от д-р Муун. Те изиграват основна роля със своите изпълнения в Северна корея за да създадът атмосферата, доверието и възможността за срещата на държавните глави като кулминация. След това, разбира се, Ким Дае Джунг получи нобелова награда за мир заради услиията си да включи Северна Корея във водената от него "политика на светлина". И наистина д-р Муун който вече няколко десетилетия инвестира за добри взаимоотношения със Севера, за първи път бе послушан от президента на Южна Корея. Двете Кореи технически бяха още във война след като Войната в Корея от 1950-53 г. засвърши с прекратяване на огъня, а не с мирно споразумение, но срещата през 2000 г. им даде възможност да предприемат проекти са сътрудничество и сближаване. Шестстранните мирни договори със Северна Корея също са възможни благодарение на подкрепата на д-р Муун. Наскоро Си Ен Ен показа 2-ву часова програма за огромния импакт от изпълнението на Ню Йоркския Симфоничен оркестър в Пхенян. Северокорейците ги приветстваха като с национален празник, и коментарите на партиини министри бяха, че това е разчупило техните представи за Американците. Концерта завършва с много сълзи на радост и помирение, а оркестъра разбира се е създаден от д-р Муун. Но тези факти са само върха на пирамидата. От години д-р Муун изпраща множество делегации в Северна Корея. Той е единствения на който те позволиха да създаде Автомобилна фабрика там. Той е единствения на който не само позволиха да създаде хотел в Пхенян, но и да се позволява достъп до сателитна телевизия в него. Чрез тези връзки, д-р Муун ни най-малко не цели печалба. За него е изключително важно постигането на мирно обединение между двете Кореи. Според него, обединението на Северна и Южна Корея носи огромно значение за хармонията на човечеството и световния мир.
.

Прочетете в други страници:

.

Свържете се с нас за повече информация:

църква на обединението, обединителна църква, сун мюнг муун, империята на мун, силата на мисълта думите любовта, мотода силва, гледане на ръка

Семейна Федерация
За страницата

Други сайтове


За контакт

FFWPU, Семейната Федерация е неправителствена организация със специален статут в ООН.






  • Not all articles are redacted yet!