кликнете на образа за да гледате видеото


Global Peace Tour

United Nations

World Summit

Character Education

Peacemakers

MEPI
gravatar

Семейството и децата


Родителите:
ТРАДИЦИЯТА НА ЛЮБОВТА

Любовта на родителите е корена и основата за психологическото здраве на децата. Те имат нужда както да получават любов от двамата си родители, така и да виждат примера на любовта и доверието между тях.

Сексуалната вярност е основа за доверие в семейството и обществото

Без сексуална вярност на съпрузите как можем да говорим въобще за доверие в семейството. И след като децата учат най-вече от примера на родителите, какво биха научили те относно доверие и вярност ако родителите нямат тази основа. Потемствената линия е тази по която се предават традициите от родителите на децата. Социалните проучвания показват, че сексуалната етика която се предава на поколенията е от основно значение за характера и морала на подрастващите, а от там и за семействата които те създават и обществото основано на тези семейства.

Време е да осъзнаем простата математическа реалност, че подтиквайки младежта към свободни сексуални връзки ние не ги подготвяме за здрави и щастливи семейни взаимоотношения. Всеки който вече свикне на свободни, безразборни връзки ще продължи с този навик та дори и да е намерил вече най-подходящия партньор, с което само ще унищожи шанса си за трайно щастие.

Психологически най-здраволовно за развитието на децата е родителите да имат връзка на базата на етиката на абсолютния секс, което означава сексуални контакти само и единствено със семейния партньор. Невярсност и недоверие в тази връзка автоматически води и до разрушаване на доверието както в основната клетка на обществото, семейството, така и в самото общество.

Любовта на родителите е корена и основата на психологическото здраве на децата. Те имат нужда както да получават любов от двамата си родители, така и да виждат примера на любовта и доверието между тях.

Нека повторим, "сексуалната етика която се предава на поколенията е от основно значение за характера и морала на подрастващите, а от там и за семействата които те създават и обществото основано на тези семейства."

Любовта на родителите трябва да се развива непрестанно

"Това че родителите се обичат взаимно не означава, че тяхната любов просто ще продължи; любовта винаги трябва да се развива. Колкото повече любовта се цени толкова по-ценни ще станат децата родени от такава двойка", заявява д-р Мун в обръщение към Семейната федерация. "Потомствената линия трябва да се промени. Тя трябва да е свързана с взаимоотношения базирани на етиката на абсолютния секс (с един партньор)."

Ако семействата са разбити, как могат децата да се чувстват сигурни в такива домове? Развода е водеща причина за детската депресия, и модела на незряли взаимоотношения в семействто автоматически се унаследява и у децата. Обединителното Движение, представено основно от Семейната Федерация, вижда семйството, като ключ за разрешаването на социалните проблеми. Семейството е основното училище на любовта. То е основата на здравото общество. Поради това, Сейейната федерация работи усилено за установяването на култура на истински семейства и любов във взаимоотношенията. Над 400 млн. са привържениците на тази идея.

Прочетете в други страници:

.

Свържете се с нас за повече информация:

църква на обединението, обединителна църква, сун мюнг муун, империята на мун, силата на мисълта думите любовта, мотода силва, гледане на ръка

Семейна Федерация
За страницата

Други сайтове


За контакт

FFWPU, Семейната Федерация е неправителствена организация със специален статут в ООН.






  • Not all articles are redacted yet!