кликнете на образа за да гледате видеото


Global Peace Tour

United Nations

World Summit

Character Education

Peacemakers

MEPI
gravatar

Музиката: Влияние върху децата

Музиката повишава интелигентността при децата

Даниела Стоянова- музикален педагог и пиано инструктор

Изучаването на музика – извор на физическо и психическо здраве

Музиката е извор на живот, растеж, знание и позитивност. Ето защо, нейната сила в образованието и света на децата е ненадмината. Деца, изучаващи музика показват по-високи резултати на тестове и се развиват като по-завършени и целенасочени личности.

Музиката притежава силата на съзнателното дишане, действа отлично като намаляващ стреса фактор. Класическата музика действа стимулиращо дори на растения и животни. Монаси открили, че крави, на които е пускана музика на Моцарт, дават повече мляко. Начинът, по който живее съвременният човек, го отдалечава все повече от природата и естествения ни ритам. Дори използуваме музикални термини да обясним състоянието, в което често се намираме като ”извън синхрон”, “извън хармония”, “извън тонус”. В нашия високотехничен забързан свят сетивата ни са постоянно бомбардирани със звуци, ритми, машинни вибрации, които наистина ни вадят от нормално състояние и тялото ни започва да вибрира в дисхармония. Музиката е тази, която ни връща обратно в кондиция. Темпото на музиката има силата да успокои пулса на сърцето ни, да понижи високото кръвно налягане, да редуцира стресовите хормони в кръвта. Понякога дори замества нуждата от медикамент. Слушането половин час на класическа музика води до същия ефект като на 10 мл валиум при пациенти със сърдечни проблеми.

Изучаването на пиано и пеене в предучилищна възраст развива драматично тази част на мозъка, с която мислим, говорим, виждаме, чуваме и творим. Музикалния ритъм подобрява развитието на опорно-двигателния апарат на детето, а изучаването на мелодии и думи помага за по-добро развитие на говора и капацитета на възприемане на различни езици. Като цяло изучаването на музика повишава общия интелект на детето и особено математическите му умения.

Музиката с изразен ритам има силен ефект върху вътрешния ритъм на тялото. В древните култури удрянето на ударни инструменти имитира биенето на сърцето и много често има лечителен ефект. Определени музикални ритми ни помагат да функционираме в отпусната будност и физическо спокойствие. Вибрациите на музиката достигат до нас дори по време на сън, като ние ги възприемаме подсъзнателно. Музиката въздейства на нашето сърцебиене, дишане и нервна система. Тя може да ни накара да се смеем, да танцуваме, да се вълнуваме, да се разплачем до сълзи или да се успокоим.
Музиката има въздействие върху нашата физиология и психика, защото преминава през мозъчните ни процеси.


Любов, уважение и възхищение към музиката са чувствата, които лесно можем да покажем на нашите деца. Музиката в детския свят изгражда самочувствие, увереност, по-добро себеизразяване и развитие на творческия потенциал. Изучаването на музика развива детето във различни аспекти:

• -фокусира мисленето и целенасочеността
• -успокоява стреса и паниката
• -задълбочава взаимоотношенията и приятелството
• -освобождава от умора и инерция
• повишава жизнената виталност

Като родители нека помислим как да помогнем на децата да намерят връзката с музиката и растат в хармония и синхрон чрез нея!

Спорта и изкуствата:
Основа за културата на сърцето


Всички проблеми с възпитанието на младите могат да се разрешат чрез насочването им към занимания със спорт, музика и други изкуства. Така младежите ще насочат огромната си енергия към полезни дейности които ще спомогнат да развият характера и сърцето им. Целта на Световната Федерация за Мир е по този начин да изгради една нова кълтура на сърцето и любовта основана на истината, доброто и красотата.
Д-р Мун активно използва спорта и изкуствата като средства за установяване културата на мир на основа на сърцето и любовта.

"Ние сме изправени пред спешната задача да преодолеем многобройните препядствия за световния мир. Аз имам план за разрешаването на тези фундаментални проблеми. Аз отдадох целя си живот за тази цел..." - Сан Мьон Мун
.
С подкрепата на Пеле, „Царя на Футбола”, д-р Мун основа Купата за Мир с желанието за преодоляване на идеологическите различия между нациите, и мост между расите и религиите. Купата за Мир (The Peace King Cup) цели да обедини всички хора по света в името на мира, като световен фестивал на характера, спортменството и честната игра.

Искуството вдъхновява човешките сърца. За да установи култура на мира д-р Мун основава един от най-реномираните училища по изкуствата на истока, "Малките Ангели". На международното балетно съревнование във Варна танцьори от Универсалния Балет, основан от д-р Мун, печелят златни медали. Прима балерината, Джулия Мун, дори е поканена като жури на следващата година.

Прочетете още: Културата: Теория на изкустовто, Етика на бъдещия свят, Семейството: училище на любовта, Любовта извор на щастието

Прочетете в други страници:

.

Свържете се с нас за повече информация:

църква на обединението, обединителна църква, сун мюнг муун, империята на мун, силата на мисълта думите любовта, мотода силва, гледане на ръка

Семейна Федерация
За страницата

Други сайтове


За контакт

FFWPU, Семейната Федерация е неправителствена организация със специален статут в ООН.






  • Not all articles are redacted yet!