кликнете на образа за да гледате видеото


Global Peace Tour

United Nations

World Summit

Character Education

Peacemakers

MEPI
gravatar

Мечтата на Мартин Лутър, Ганди и д-р Мун



Мартин Лутър Кинг, Махатма Ганди, Сан Мьон Мун и много други са мечтали за мир. Всеки един от тях е преминал през преследване и неразбиране, но е променил курса на историята безвъзвратно.
През всички епохи мечтата на човечеството е била един свят на мир.

Мечтата на Мартин Лутър Кинг
Мартин Лутър Кинг е водач на движението за граждански права и свободи, един от най-влиятелните хора в историята на САЩ. На 28 август 1963 г. той предвожда най-голямото шествие в защита на гражданските права в САЩ. Пред паметника на Ейбрахам Линкълн във Вашингтон произнася една от най-известните речи в американската история: „Имам една мечта!“. Тя завършва с думите:
"...Имам една мечта: четирите ми деца един ден да живеят в свят, в който няма да бъдат съдени по цвета на кожата, а по силата на техния характер."
Martin Luther King "I have a dream" "Имам една мечта"
През 1964 г. Мартин Лутър Кинг става най-младият носител на Нобелова награда за мир за усилията му да спре расизма, сегрегацията и дискриминацията в САЩ. Но той плати с живота си.

Махатма Ганди

Махатма Ганди бива преследван и държан в затвора. Той бе индийски адвокат, политик, пацифист, идеолог на концепцията за ненасилие при постигане на политически цели, и духовен лидер на индийското движение за независимост. Визията му за независима Индия и неговата последователност при прилагане на ненасилието при нейното постигане довеждат през 1947 г. до края на управлението на Британската империя в родината му.
Мощта на един човек, който със силата на своята идея и философия за ненасилие, разбива владичеството на най-мощната империя в света.

Мечтата на д-р Сан Мьон Мун

Сан Мьон Мун е корейски религиозен лидер който в своя живот изгражда мрежа от организации в полза на мира обхващащи всички сфери на човешкия живот. Той също претърпява неимоверно преследване и лъжливи обвинения. Визията му за "Човечеството като едно семейство с център Бог" обаче, вдъхновява религиозни и политически лидери от всички нации и деноминации. (ВИДЕО: кликнете на снимката).
Мощта на един човек, който със силата на своята идея и философия за "Световен мир чрез здрави семейства", "Едно сърце, едно човечество, един Бог", преобразява света. Както Алберт Айнщайн казва относно Ганди, ще заявяват и за д-р Мун: „На бъдещите поколения ще бъде трудно да повярват, че някога такъв човек, от плът и кръв, е ходил по земята."
Rev. Moon 1video
ВИДЕО: Преп. Мун 1 - Междурелигиозен диалог
Проекта за Мир в Средния Изток, Middle East Peace Initiative включва широк спектър от междурелигиозни събития, пътувания до светите места в Израил, междурелигиозен диалог, култруни и спортни програми. Д-р Мун успешно обединява лидери от трите братски - аврамови религии: Християни, Мюсулмани и Евреи. Политическия и религиозния свят трябва да се събудат за реалността, че без междурелигиозно помирение световния мир е непостижим.
"Запознайте се с обхвата на дейностите на д-р Мун. Учете, за да разберете виждането, което той предлага за бъдещето, и тогава решете за себе си дали виждате Божията ръка зад всичко това."
- Д-р Фредерик Зонтаг от Колежа Романа

Време е да създадем култрурата на мира. През всички епохи, мечтата на цялото човечество е била един свят на мир. Махатма Ганди, Мартин Лутер Кинг или преп. Мун сега, те са всичките кръстоносци на мира, кръстоносци които имат куража да говорят, имат куража да мечтаят, и вдъхновяват другите да мечтаят също. Това не е само желана цел, а постижима цел!

Прочетете в други страници:

.

Свържете се с нас за повече информация:

църква на обединението, обединителна църква, сун мюнг муун, империята на мун, силата на мисълта думите любовта, мотода силва, гледане на ръка

Семейна Федерация
За страницата

Други сайтове


За контакт

FFWPU, Семейната Федерация е неправителствена организация със специален статут в ООН.






  • Not all articles are redacted yet!