кликнете на образа за да гледате видеото


Global Peace Tour

United Nations

World Summit

Character Education

Peacemakers

MEPI
gravatar

Ендорфините помагат за семейното щастие



Ендорфините и любовта в семейството

07 януари 2009 | Семейство | Възпитание | Развод |

Ендорфините могат да намалят болката, да Ви успокоята и дори да стимулират имунната система. Но те могат да бъдат и свързващия елемент за магията на любовтаи щастието в семейството.

Какво са Ендорфините?

Малки молекули протеин, които се произвеждат в нервната ни система и други части на нашето тяло. Химичната им структура е сходна на тази на морфина с различни химични свойства. Произведени по естествен начин ендорфините са най-добрия, и легален, начин да се изпита "блаженство" Те са причината за второто дишане на атлетите, пристрастеността към бързото шофиране, скоковете с парашут и бънджи, и т.н. От началото до края при секс производството им нараства 200%...

Ендорфините могат да намалят болката, да Ви успокоята и дори да стимулират имунната система. Ендорфини се произвеждат в голями количества при: - Аеробика - Тае Бо - Бягане - Велосипедиране - Тенис - Плуване на дълги дистанции. Но при сексуалната връзка в семейството отделяме много по-голямо количество ендорфини.

Наско научно откритие опроверга традиционните възгледи, според които “химическото гориво” на любовта, предизвикващо така желаното приповдигнато настроение, любовните трепети и отдадеността към партньора, уж започвало да се изчерпва постепенно през годините.

Двойките могат да запазят любовта си непроменена дори след 20 и повече години, доказаха американски учени. Най-интересни обаче са причините които те разкриват.

Кога "химията на любовта" се запазва между двойките?
Открита е връзката между Сексът и вярността. Изследванията показват, че сексът в семейния живот удължава живота и укрепва здравето и самата връзка. Сексът извън семейната връзка няма същия ефект понеже е свързан с вината на съвестта породена от неверните и безразборни връзка. Изследванията показват, че при сексуална връзка в семената двойка се произвеждат голямо количество ендорфини, които дават радост, здраве, и ефект на релаксация. Знае се, че ендорфините са хиляди пъти по силни от наркотиците, но без страничните и лоши ефекти. Те са също така и източник на това пристрастяване на партньорите един към друг. Не случайно психолозите откриват, че правенето на любов е много по-ефективен начин за разрешаване на семейнит епроблеми от разговорите и комуникационните умения. И обратното, ако двойката с времето престане да има пълноценни и чести сексуални връзки то и психологическите и сърдечни бариери помежду им ще нарастнат и охладят връзката им.

проекти за мир | анализи | култура | любопитно | ванга

Прочетете в други страници:

.

Свържете се с нас за повече информация:

църква на обединението, обединителна църква, сун мюнг муун, империята на мун, силата на мисълта думите любовта, мотода силва, гледане на ръка

Семейна Федерация
За страницата

Други сайтове


За контакт

FFWPU, Семейната Федерация е неправителствена организация със специален статут в ООН.






  • Not all articles are redacted yet!