кликнете на образа за да гледате видеото


Global Peace Tour

United Nations

World Summit

Character Education

Peacemakers

MEPI
gravatar

Да имаш повече деца те прави по-щастлив

.

Да имаш повече деца те прави по-щастлив
4 февруари 2009 | Любов | Семейство | Възпитание | Развод |

„Да имаш повече деца не е геройство, а избор, който те прави по-щастлив“, споделя Цвета Бресничка, майка на четири деца.

Любовта се научава не в училище или от книга, тя се научава от топлотата на преживяната любов в семейството. Централна част от тези преживявания е не само родитлските любов и пример, но и любовта между братята и сестрите. Лесно е просто да създадеш деца и да ги оставиш на произвола, трудното и ценното е да ги възпиташ, да направиш добри, съвестни и сърдечни личностти от тях. За това е много важна сърдечната атмосфера в семейството. На второ място идват и външните неща, което означава не просто да ги нахраниш и осигуриш (също много важно), но и да подсигурш възмжност за тяхното развитие: образование, умения, таланти, хармонично спортно, музикално и артистично развитие! Нека надникнем в пълните къщи и разгледаме взаимоотношенията помежду им, чрез думите на едно многодетно семейство.

Опитът, който децата получават в едно семейство с много деца, е изключително ценен. Те от много рано добиват социални умения за справяне с конфликти и разрешаване на кризисни ситуации".

"Сега, когато децата ми са вече поотраснали, виждам колко много неща са научили помежду си и колко по-умело се справят с общуването. Иначе, естествено че има тежки моменти, в които някой смята че е ощетен, или някой на някого е обиден, но това е ежедневие.

И аз като всеки родител съм минала по пътя на проби и грешки, имало е моменти, в които съм се намесвала непрекъснато и съм взимала отношение във вид на съдия. После разбрах, че това не е добре за децата – те трябва да се научат да решават проблема сами. Най-голямото предимство на това да си част от голямо семейство, е, че си част от общност, никога не се чувстваш изоставен и това важи и за децата, и за родителите... Аз самата съм от семейство с три деца и знам колко е ценно да имаш подкрепата на хора, близки до твоята възраст.“

Често хората задават въпроса, "Как се справяте със толкова много деца, аз дори с едно не мога да се оправя?" Истината е, че в многодетните семейства децата си играят заедно и са по-щастливи. Затова на тях не им е скучно, и те много по-малко притесняват родителите си. Основната цел в живота на всеки човек е да развием сърцето си - способността да даваме и получаваме любов. За децата е от голямо предимство, да могат да преживеят взаимоотношения както с братя така и със сестри. Но за развитието на добри взаимоотношения между децата е от най-голямо значение родителите да им помогнат да се отнасят с внимание и уважение помеждуси. В противен случай те постоянно ще се карат за всичко. Затова можем образно да кажем, че братско-сестринската любов минава през родителите.

Многодетните семейства дават много по-голямо разнообразие на видовете взаимоотношения с по-големи и по-малки братя и сестри. Самите родители имат много по-голям шанс да развият сърцето си и преживяват постоянна пълнота и щастие.

"Връзката родител-дете е най-възвишената и най-важната от всички", заявява д-р Мун, "Истинската любов дава, забравя, че е дала, и продължава да дава непрестанно. Истинската любов дава с радост. Откриваме я в радостното и любещо сърце на майката, която люлее бебето в ръцете си и го кърми. Истинската любов е жертвоготовна любов както при предания син, чието най-голямо удовлетворение е да помага на своите родители."
.

Прочетете в други страници:

.

Свържете се с нас за повече информация:

църква на обединението, обединителна църква, сун мюнг муун, империята на мун, силата на мисълта думите любовта, мотода силва, гледане на ръка

Семейна Федерация
За страницата

Други сайтове


За контакт

FFWPU, Семейната Федерация е неправителствена организация със специален статут в ООН.






  • Not all articles are redacted yet!