кликнете на образа за да гледате видеото


Global Peace Tour

United Nations

World Summit

Character Education

Peacemakers

MEPI
gravatar

Психологическо въздействие на парите

Психологическо въздействие на парите: парите ни дрогират!

Най-накрая бе доказано – парите водят до пристрастяване и ни дрогират. Парите въздействат като наркотик - ние откликваме физически дори при мисълта за по-голяма заплата, потвърждава ново изследване.

Представата за финикийските знаци стимулира центрове в мозъка, отговарящи за удоволствието, като колкото по-голямо е паричното възнаграждение - дори въображаемо, толкова по-голяма е насладата.

Чрез серия тестове, ръководени от проф. Армин Фолк от Университета на Бон, 18 доброволци трябвало да демонстрират как решенията им за покупки се различават при различен размер на заплатата и цените на стоките.

На участниците били предложени две заплати, като едната била с 50% по-висока. Ако изберели нея обаче, цените на предлаганите им за пазаруване продукти също скачали с 50 на сто.

Учените проследили мозъчната дейност на доброволците със скенер. Въпреки че било логично мозъкът да реагира еднакво при двете ситуации, тъй като на практика и двете групи били в равностойно положение, резултатите показали друго. Групата с по-високи заплати се чувствала по-удовлетворена и сигурна, въпреки че покупателната й способност била като на останалите участници.

от Karolina, 29 мар 2009

Прочетете в други страници:

.

Свържете се с нас за повече информация:

църква на обединението, обединителна църква, сун мюнг муун, империята на мун, силата на мисълта думите любовта, мотода силва, гледане на ръка

Семейна Федерация
За страницата

Други сайтове


За контакт

FFWPU, Семейната Федерация е неправителствена организация със специален статут в ООН.






  • Not all articles are redacted yet!