кликнете на образа за да гледате видеото


Global Peace Tour

United Nations

World Summit

Character Education

Peacemakers

MEPI
gravatar

Документи доказват, че Америка не е наречена на Америго Веспучи

откъде произлиза името Америка, Америго Веспучи или на спонсора на откриването му, Ричард Америк

На кого е наречена Америка? Документи разбулват истината


АМЕРИКА НЕ Е НАРЕЧЕНА НА АМЕРИГО ВЕСПУЧИ


Новооткритите страни или континенти никога не са били наричани на първото име на откривателя. Ако Амерка бе кръстена на Веспичи, тя щеше да се казва Веспучия. Откъде тогава идва името? Множество открити документи разбулват истината. Не на италианския търговец и картограф Америго Веспучи, а на уелсеца Ричард Америк, богат търговец от Бристол.

Америк бил основният спонсор на второто трансантлантическо пътешествие на Джон Кабот – английското име на италианския мореплавател Джовани Кабото, чиито пътешествия през 1497 и 1498г. поставят основите за последващите британски претенции към Канада. Кабот се преместил в Лондон от Генуа през 1484г. И бил упълномощен от Хенри 7 да търси непознати земи на запад.

На кого е наречена Америка?


Кабот достигнал до Лабрадор с малкия си кораб ,, Матю” през май 1497г. и станал първият европеец, документирано достигнал до американския континент, две години преди Веспучи. Той картографирал северноамериканското крайбрежие от Нова Скотия до Нюфаундленд. Като главен спонсор на пътешествието Ричард Америк трябвало да очаква новооткритите земи да бъдат наречени на негово име. В бристолските архиви за тази година има следната бележка: ,, На Деня на Йоан Кръстител страната Америка беше открита от търговци от Бристол на бристолския кораб, наречен ,, Матю”, и това е, което се случи.”

Макар че оригиналният ръкопис на този архив не е запазен, той се споменава в много други тогавашни документ. Това е първото използване на името Америка за новия континент. Най-старата карта, съдържаща името Америка, е голямата карта на света на Мартин Валдзеемюлер от 1507г., но тя показва само Южна Америка. В бележките си Валдзеемюлер прави предположението, че името произлиза от латинското произношение на името на Америго Веспучи, тъй като той е открил и картографирал южноамериканския бряг от 1500 до 1502г.

Това означава, че той не е бил сигурен и е правил предположения за името, което е видял на други карти, най-вероятно тези на Кабот. Единственото място, където името Америка е било позната и използвано, е бил Бристол. Заслужава да се отдележи, че в следващата си карта на света от 1513г. Валдзеемюлер заменя името Америка с ,, Тера Инкогнита”.

Веспучи никога не е използвал името Америка за открития от него континент. За това има и още едно потвърждение – новооткритите страни или континенти никога не са били наричани на първото име на откривателя. Ако Америка беше наречена на италианския изследовател, тя трябваше да се казва Страната на Веспучи или Веспучия.

Източник myuniversals.com: На кого е наречена Америка?

Прочетете в други страници:

.

Свържете се с нас за повече информация:

църква на обединението, обединителна църква, сун мюнг муун, империята на мун, силата на мисълта думите любовта, мотода силва, гледане на ръка

Семейна Федерация
За страницата

Други сайтове


За контакт

FFWPU, Семейната Федерация е неправителствена организация със специален статут в ООН.






  • Not all articles are redacted yet!