кликнете на образа за да гледате видеото


Global Peace Tour

United Nations

World Summit

Character Education

Peacemakers

MEPI
gravatar

Китайците ще избягват задръствания с Гигантски автобуси-тунел

Гигантски автобус-тунел на релси ще спасява Китай от задръстванията (Снимки и видео)


Николай Атанасов, 9 август 2010 г.


Какво ли ще бъде бъдещето ни след 10-20 години. Новите технологии навлизат с огромна скорост, не от Запад, а от Изтока. Страните от изтока бързо ще променят представите ни за това какво е възможно, а новите технологии преобразяват света стремително.





















Наскоро Китайската компания Shenzhen Hashi Future Parking Equipment Co. презентира старта на амбициозен проект, който ще реши проблема със задръстванията в големите градове на Китай, съобщава Inhabitat. Компанията ще произвежда уникален по рода си автобус-тунел, представляващ своеобразна кръстоска между гигантски трамвай и градска железница. Огромният автобус 3D fast bus с височина 4,5 метра и ширина от 6 метра ще се движи по релси като трамвай върху високи стойки, а автомобилите и микробусите спокойно ще се движат в “тунела” под него.

Новият автобус ще може да превозва до 1400 души със скорост до 60 км/ч. Екологично чистото транспортно средсдтво ще се задвижва с електричество, част от което произведено от соларните панели върху него. То ще е снабдено с лазерни датчици в “тунела”, които ще предупреждават звуково и светлинно шофьорите на преминаващите отдолу коли за прекалено опасно приближаване до стените на возилото.

Създателите на автобуса-тунел посочват, че той ще намали задръстванията с 25-30%.

Друг негов плюс е евтиното и бързо изграждане на необходимата за движението му инфраструктура. 40 км. от новите релси се изграждат само за 1 година, докато построяването на участък от метрото съссъщата дължина би отнел най-малко 3 години. При това релсите ще струват само 10% от средствата, похарчени за прокарването на 40 км. метро.

Що се отнася до ползите за околната среда, авторите на концепцията посочват, че всеки автобус ще икономисва до 860 тона горива годишно и ще намалява с 2640 тона емисиите CO2, посочва Discovery News.

Първите 186 км. от релсите за новото поколение автобуси ще бъдат построени в района Ментугу (Mentougou) в китайската столица Пекин до края на т. г., уточнява Engadget.


Видео


Галерия
Гигантски автобус-тунел на релси ще спасява Китай от задръстванията (Снимки и видео) Гигантски автобус-тунел на релси ще спасява Китай от задръстванията (Снимки и видео) Гигантски автобус-тунел на релси ще спасява Китай от задръстванията (Снимки и видео) Гигантски автобус-тунел на релси ще спасява Китай от задръстванията (Снимки и видео) Гигантски автобус-тунел на релси ще спасява Китай от задръстванията (Снимки и видео) Гигантски автобус-тунел на релси ще спасява Китай от задръстванията (Снимки и видео) Гигантски автобус-тунел на релси ще спасява Китай от задръстванията (Снимки и видео) Гигантски автобус-тунел на релси ще спасява Китай от задръстванията (Снимки и видео) Гигантски автобус-тунел на релси ще спасява Китай от задръстванията (Снимки и видео)

Прочетете в други страници:

.

Свържете се с нас за повече информация:

църква на обединението, обединителна църква, сун мюнг муун, империята на мун, силата на мисълта думите любовта, мотода силва, гледане на ръка

Семейна Федерация
За страницата

Други сайтове


За контакт

FFWPU, Семейната Федерация е неправителствена организация със специален статут в ООН.






  • Not all articles are redacted yet!